
در ابتدا جناب آقای دکتر نایبی خلاصه به معرفی انجمن پرداختند و اهم مشکلاتی که در سر راه اعضا انجمن می باشد را بیان کردند، در ادامه آقای یعقوب زاده مشکلات ایجاد شده با ارائه ارز ترجیحی را با مثالی عینی توضیح دادند که مشخص شود حذف ارز ترجیحی نه تنها موجب فشار به مردم نمی شود بلکه برای دولت حداقل 50 درصد صرفه جویی در ارز خواهد داشت. آقای سبک دست اضافه کردند متاسفانه ابزارهای تامین مالی در ایران بسیار محدود است و اصلا ابزارهای مترقی و به روزی که در نیا استفاده می شود موجود نیست مواردی هم که مثل بحث فاکتورینگ و LC داخلی وجود دارد نه سازکار مشخصی و نه متولی مشخصی برای اجرا دارد که این مورد بسیار تامین مالی و نقدینگی شرکت ها را با مشکل ایجاد کرده است. منابع و تسهیلات دولتی مانند منابع تبصره 18 هم که برای اشتغالزایی در نظر گرفته می شود هم متاسفانه روش مناسبی برای تخصیص و توزیع ندارد که گاها موجب اتلاف یا با کمترین اثربخشی هزینه می شود که با توجه به شرایط بد نقدینگی دولت بسیار ناامید کننده می باشد.
در ادامه آقای دکتر ایزدخواه فرمودند متاسفانه یکی در ساختار مجلس و نمایندگان مردم نماینده ای از قشر کارآفرینان و تولیدکنندگان نداریم تا دغدغه این قشر را داشته باشند و از سوی دیگر بسیار از نمایندگان محترم مجلس از خود دولت برای دولت دلسوز تر هستند که این مورد موجب کم شدن جدیت آنها در پیگیری مشکلات تولید کنندگان خواهد شد. برای توسعه و آبادانی کشور مطابق جمله امام خمینی(ره) باید به مردم متوسل شد بدین معنی که باید از نهاد ها و انجمن های مردمی کمک گرفت و از آنها حمایت و مراقبت کرد. مجلس شورای اسلامی به دلیل ساختاری که دارد می تواند محلی باشد تا تمامی اجزا فعال یک اکوسیستم را جمع کند و با قراردادن در کنار نهاد مردمی حرکت و موج در جهت اجرای موارد قانونی ایجاد کند.
در خصوص بعضی از مشکلات مطرح شده ایشان اعلام کردند مطابق ماده قانون هفتم رئیس جمهور باید سازمان بهینه سازی و مدیریت انرژی را تشکیل دهد همچنین افزایش زیر ساخت تولیدی در همان محل با همان موضوع فعالیت نیاز به جواز توسعه ندارد. ایشان پیشنهاد دادند مرکز رصد برنامه هفتم به منظور پیشرانی، نظارت و اجرایی کردن صحیح قانون هفتم باید تشکیل شود.
در انتها ایشان به منظور اجرایی کردن درخواست های انجمن که بحث حذف ارز ترجیحی و نرج تعرفه واردات کالا مشابه تولیدات دانش بنیان می باشد پیشنهاد دادند این موارد باید در قانون بودجه 1404 اصلاح شود و بهترین زمان برای آن زمان بررسی درخواست ها و پیشنهادهای معاونت علمی و فناوری در کمیسیون تلفیق مجلس می باشد.
0 نظر